Girard-Perregaux

Няма нищо загадъчно около успеха на марката Girard-Perregaux. Той е естествен резултат от повече от два века ювелирно часовникарство и непрестанен стремеж към съвършенство. Създадена през 1791г., Girard Perregaux е една от най-старите часовникарски марки в света. Историята й започва от женевската часовникарска и бижутерска къща Bautte известна по онова време със супер тънкия си модел часовник.
Разпознаваема с уникалните за индустрията фокус към детайла и прецизност в изработката на часовникарския механизъм, Girard-Perregaux доказва, че всяка колекция часовници е създадена в резултат на устойчив баланс между традиция и технологическа иновация.

Следвайки пътя на своите предци и вярвящи в принципа, че „часовникът трябва да е така красив отвътре, както и отвън“, те създават едни от най-успешните и емблематични за марката модели като Bridges, Laureato, Vintage 1945,  Cats Eye. И така повече от над двеста години марката успява да комбинира уникални умения, съвременни технологии и иновативни решения, качества, които я правят носител на над сто часовникарски патента.

Laureato

През 2016 г. в чест  на 225-годишния юбилей на Girard-Perregaux на сцената на висшето часовникарско изкуство се завърна моделът Laureato в лимитирана серия.

Никога досега линията Laureato не се е отличавала с такова разнообразие: усложненият модел се предлага както с кварцов, така и с автоматичен механизъм, достъпен в четири размера на корпуса, във версии от: стомана, злато, комбинация от стомана и злато, а също така и с титаниеви елементи.Girard-Perregaux представя и часовници от линията Laureato с екслузивна визия, изработени от бяла или черна керамика.

1966

Колекцията 1966 е създадена като трибют на шестото десетилетие на миналия век, когато марката създава първия в света часовник, който работи с 36 000 вибрации в час. С класическа визия и елегантен дизайн, тази линия е само за истински ценители.

1966

Колекцията 1966 е създадена като трибют на шестото десетилетие на миналия век, когато марката създава първия в света часовник, който работи с 36 000 вибрации в час. С класическа визия и елегантен дизайн, тази линия е само за истински ценители.

Sea Hawk

Sea Hawk заема своето място сред най-добрите спортни часовници в света. Линията е подходяща за хора с активен начин на живот. Някои от моделите могат да достигнат до 100 АТМ водоустойчивост.

Laureato lady

Laureato lady-изискан дамски часовник, предлаган в два размера на касата. Кварцовият е с 34 мм циферблат, а автоматичният е с 38 мм циферблат и самонавиващ се механизъм. Разнообразието от цветове на каишки позволява на модела да отговори на всеки вкус.

Laureato lady

Laureato lady-изискан дамски часовник, предлаган в два размера на касата. Кварцовия е с 34 мм дайл, а автоматичния е с 38 мм дайл и самонавиващ се механизъм. Разнообразието от цветове на каишки, позволява на модела да пасне на всеки вкус.

Neo Bridges

Neo Bridges – авангардният дизайн среща висшето часовникарство. С големина от 45 милиметрова каса от титан и комбинация от графитено сиво и черно, този часовник не остава незабелязан. Един триумф на великото часовникарско майсторство.

Всичко за Girard-Perregaux

За да разберете още за часовникарската прецизност от 1791 година до днес